Canada eh 2015

Het kan zijn dat nog niet alles direct goed gaat met het plaatsen van berichtjes en foto’s hier, wij hebben goede hoop dat dit wel goed komt de komende tijd

Canada eh dag 1

Na een goede en rustige vlucht zijn we in Vancouver gearriveerd voor onze trip door Canada. Alleen de ruimte in de vliegtuigen houd niet over, mag wel iets meer zijn dan maar en paar centjes meer betalen. Na het ophalen van onze auto een Jeep Wranger Sahara naar ons eerste hotel Accent Inn voor de eerste twee nachten in Vancouver. Door extra lang op te blijven zijn we redelijk vlug gewend aan het tijdsverschil, paar biertjes erbij en je slaapt als een roos. Wij proberen op diverse tijdstippen een stukje te plaatsen en enkele foto’s er bij te zetten van deze reis. Vandaag (zondag) gebruikt om te acclimatiseren en een paar boodschappen doen. Soms is de buitenkant niet wat het lijkt van een restaurant. Gisteren avond langs een restaurant gelopen waar je dacht die is dicht en klein, niet dus vanochtend hier ons ontbijt gehad met zelfs een wachttijd om plaats te kunnen nemen (volgens een serveerster had dit ook met vaderdag te maken)
De eerste dag in Vancouver rustig doorgebracht, eigenlijk zaten wij in Richmond een voorstad van Vancouver op enkele kilometers van het vliegveld

Canada eh dag 2

Vanmorgen maandag op tijd opgestaan om verder te reizen. Vandaag gaan we over met de ferrie naar Vancouvereiland, een tocht van anderhalf uur. Door de reservering die wij al hadden gemaakt in Nederland stonden we vooraan en waren als een van de eersten van de boot af. Op weg naar Victoria gestopt bij een toerist info voor het ophalen van een paar kaarten van het eiland.  Gratis ☺ Een tip van van de dames was om even naar het lovely Sidney

 

20150622_133424 20150622_133448 20150622_134301

te gaan, omdat wij tijd genoeg hadden hebben we dit gedaan. Lekker aan het water en een beetje genieten. Het plaatsje is ook erg in trek bij Canadese pensionada’s evenals Victoria. Het auto rijden is en blijft erg relaxed hier in Canada, hoffelijkheid alom.

IMG_2839 IMG_2847 IMG_2848 IMG_2855 IMG_2859

 

Dag 3 Canada  eh
Dinsdag rustig genoten van Victoria, na het ontbijten de bus gepakt naar het centrum van de stad. Eerst het Craigdarroch kasteel van een kolenmagnaat bezocht, wat was er toen ook al een rijkdom, hij heeft er zelf niet van kunnen genieten want hij overleed voor dat het gereed was. Het kasteel is geheel gerestaureerd en grotendeels terug gebracht naar de tijd dat het gebouwd is.
IMG_2860 IMG_2864 IMG_2876 IMG_2888 IMG_2978

Daarna door de stad gelopen genieten van het mooie weer en de  toch nog redelijk veel aanwezige oude gebouwen bekeken ook nog een fijne lunch gepakt bij The Local met uiteraard een biertje erbij.

20150623_15190820150623_143122
Hebben ook nog het oudste Chinatown van Canada bezocht, zal vroeger wel groter zijn geweest maar bestaat nu eigenlijk alleen  nog maar uit twee straten . Op de afstanden wil je je wel eens vergissen hier, lopen we wel even naar toe gaat niet altijd op het is soms verder dan je denkt. De afgelopen dagen nog niet echt veel kilometers gemaakt met de auto. Het was even wennen het is iets anders dan een Yaris maar rijd verder fijn moet maar eens kijken wat het verbruik is.

Dag 4 Canada eh

Vandaag spullen ingepakt om verder te reizen naar Port Alberni, ligt naar het westen ongeveer in het midden van Vancouver eiland. Ga de komende dagen nog een paar foto’s maken van kaartjes en deze invoegen in de verhaaltjes ter ondersteuning. Moet ook nog een beetje experimenteren met de foto’s om deze een handig formaat te geven voor de verslagen.

Dag 5 Canada eh

Gisteren nog even rond gekeken hier  in Port Alberni en een paar winkels bezocht voor de boodschappen, wat een keuze hier in de goede supermarkten, kom hier later nog op terug. Zoals in veel plaatsen is alles hier ook ruim opgezet, heeft ook zijn voordelen. Maak de komende dagen de verslagen iets uitgebreider met toevoeging van meer foto’s. Vandaag niet in Port Alberni gebleven maar zijn naar Ucluelet gegaan op ongeveer 100 km afstand, wat heet hier afstand. Dit ligt aan de west kust van Vancouver eiland

1435293908827

Morgen meer , dan reizen we eerst door naar Port Hardy in het noorden om zaterdag de ferry te nemen om terug te keren naar het vaste land, ongeveer 15 uur bootje varen ☺

 

Dag 6 Canada eh

Even heel kort want de Internet verbinding is hier erg slecht, gaat er iedere keer achter weg. Zijn nu in Port Hardy in het Airport Inn hotel om morgen vroeg 7.30 uur de ferry te pakken naar het vaste land Prince Rupert. We moeten er zeer vroeg uit om 4.30 uur om naar de ferry te gaan, je moet er namelijk 2 uur voor vertrek zijn hij vertrekt om 7. 30 uur. Komen daar morgenavond om 23.30 aan dan door naar het hotel. Wij doen onze best om morgenavond of overmorgen alles bijgewerkt te hebben met foto’s.

 

6 gedachten over “Canada eh 2015”

 1. Hallo Nellie en Eddy,

  Fijn dat jullie goed over zijn gekomen en de rest gaat ook wel lukken met zo’n stoere auto.
  Net als jij Eddy heeft Kees ook problemen met de ruimte tussen de stoelen, lijkt wel of het steeds kleiner wordt.
  Wij gaan jullie de komende weken volgen en reizenden een beetje mee…”. Veel. Plezier!

   1. He, dat is best nog een groot eiland, ben benieuwd naar de Fotos …. Geniet van zo’n stoere auto, past wa Bie jullie!

   2. Hallo luitjes,
    Best wel een groot eiland, en dat die auto wel bevalt snappen we wel, stoere kerel met stoere auto, gaat Nellie er ook nog in rijden ? Of heeft Nellie een kussen nodig? Zijn benieuwd naar jullie reisverhalen…..doei, tot gauw..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *