Canada eh dag 20

Het aftellen begint we zijn over de helft maar we  hebben nog 2 weken. Vandaag de Bennett Dam  in de buurt bezocht is maar honderd kilometer en op enkele kilometers afstand van Hudsons Hope.
Normaal kom je niet in een voorziening waar stroom opgewekt wordt, wel mooi om te zien 200 meter onder de grond 🙂
Op weg daar naar was het zo rustig op de weg dat we dachten gaan er wel mensen naar toe, toen wij aankwamen was er nog een echtpaar uit Amerika die de rondleiding deed. Later toen wij terug waren was de parkeerplaats redelijk bezet men weet het toch te vinden. Je mocht ook over de dam rijden maar niet stoppen om foto’s te maken wel zo langzaam rijden als mogelijk was. Dit mag omdat een openbare weg is, aan de andere kant laten mensen hun boot in het meer waar de centrale zijn  water uithaalt.
Het weer was eerst niet zo geweldig lichte regen later een licht zonnetje verder goed uit te houden.
Ft St John is op zich niet zo spannend als stad, echt een plaats zoals ik vandaag hoorde waar de gas industrie booming  is er wordt dus flink gebouwd  woningen hotels en alles wat maar nodig is .
Ook begint men op op korte afstand van de stad een derde dam te bouwen voor een  bedrag van 8 miljard en het kan nog oplopen (klink bekent)
Verder zijn er veel faciliteiten op het gebied van outdoor sporten wintersport ect.
Vandaag ook het hotel voor morgen geboekt  en de route voor morgen nagekeken. Morgen rijden we naar Hinton dicht bij het Jasper National Park

Een gedachte over “Canada eh dag 20”

  1. Wat een belevenissen. Ik ben erg benieuwd naar de foto’s van die stroomvoorziening. Altijd boeiend om te zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.