Tokyo dag 2 en daG 3

Vandaag met de bus door stad met 13 miljoen inwoners gereden om de stad te bekijken.

Begeleider bij een parkeergarage

Het een stad die je blijft verbazen en die zo uitgestrekt is dat kun je niet in twee of drie dagen bekijken. Zelf met een strakke planning en een schema wat je wilt zien heb je wel 2 weken nodig en dan mis je nog van alles. Staat allemaal wel in de reisgidsen dat doen daar naar toe de parken de musea de winkels noem maar op. Een paar maanden vrij en een redelijk budget want je komt vast wel iets tegen wat je zou willen kopen dat klinkt redelijker.

Ruimte benutten dat kunnen ze hier ook wel overal waar maar een paar meter vrij bouwen bouwen bouwen . Overal zie je ook toezichthouders/verkeersregelaars die alles in goede banen leiden of het nu bij een bouwplaats is of op een parkeerplaats bij een grotere supermarkt structuur hebben ze wel duidelijk zichtbaar en aanwezig. Niet voordringen en wachten op de bus doen ze netjes achter elkaar. Bij thuiskomst een paar grotere fotoalbums maken om iets meer gelaten zien van deze trip.

Een blik uit het hotelraam vanavond bij het licht bijna in het midden een binnen oefenbaan voor golf

Het doel van vandaag was Mount Fuji zijn we ook geweest 2 uur rijden vanuit ons hotel. Dichterbij komend is hij redelijk zichtbaar paar wolkjes en je kunt alvast een paar foto’s maken vanuit de rijdende bus ziet er mooi uit. Maar dat veranderd als we aan de voet van de vulkaan komen. Het begint te regenen bij het naar boven rijden en het waait hard op 2300 meter hoogte. Bus parkeren snel naar binnen bakkie doen even rondkijken want het bovenste observatie dek is ook dicht ivm het weer erg jammer.

De lunch dan maar echte Japanse lunch meer een warme maaltijd maar wel lekker daarna met de kabelbaan en de boot. Kabelbaan was gesloten maar boot de ging wel door op het nippertje. Normaal hadden we tijd genoeg gehad voor de lunch maar omdat de boot vaarde moest het even snel snel met de lunch.

Met deze had gekund was helaas niet in de vaart

De maand van reisleiding hebben hun best gedaan om toch nog iets anders te regelen voor het weg vallen van de kabelbaan. We kwamen uit bij een museum voor moderne Japanse kunst de links volgen later maar was een mooie plek om naar Mount Fuji te kijken.

Het beeld wisselde snel dan weer iets zon dan weer helemaal bewolkt

Morgen alweer de laatste dag nog even een paar indrukken opdoen van de stad en vast bedenken om dit verslag iets meer structuur en chronologische volgorde te geven.

De bedoeling is morgen naar Ueno en Akihabara te gaan moet lukken vroeg eruit station aan de overkant en gaan en voor de rest zien we het wel.

Zo nog even een slurpie en eh Aju tot morgen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.