Tokyo

Gisteren geen verhaal soms heb je even geen zin en denkt morgen. Gisteren een reisdag gehad met onderweg nog de nodige bezoekjes. Kort na vertrek eerst het kasteel van Matsumoto bezocht je vraagt je af hoe ze dat vroeger allemaal bedacht hebben en vooral als je ziet hoe complex de constructie in elkaar steekt. We waren er mooi opties bij het was nog erg rustig om 9 uur 5 verdiepingen trappen lopen met weinig ruimte voor die lange en brede toeristen met ook nog trappen in een hoek van 60 graden. Daarna nog het Japan UKIO-E Museum bezocht waar men een aantal houtblok prints kan bekijken. Dit is een verzameling van houtblokken die gegraveerd zijn en waar men met behulp van inkt technieken en per laag een afbeelding gedrukt werd. Toen was het tijd om door te gaan naar het station om naar Nagano te reizen en daar over te stappen op de Shinkansen om naar Tokyo te gaan . Zo mooi dat je met geserveerde plaatsen precies weet waar de trein stopt bijna op de centimeter. Iets voor de NS misschien in de Shinkansen nog luxer dan de vorige een catering karretje komt voor een snack of wat te drinken en je krijgt gelijk een zakje om je rommel in te doen en die je bij het uitstappen aan de medewerker te geven die er staat oeps vergeten. Onze bagage was met een auto naar naar het hotel gebracht want het is geen doen om met volle koffers over de stations te rennen.

Matsumoto kasteel
De gewone intercity

Aangekomen in Tokyo eerst nog naar en overheids gebouw geweest naar de 44 e etages voor een kijkje van boven op Tokyo. Hup de trein weer in door alle drukte op weg naar ons hotel direct tegenover het station Shinagawa. Druk druk druk niet normaal maar wel leuk.

Één van de drie gebouwen van het hotel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.