weer thuis

Het zit er weer op ons tripje naar Japan en was echt de moeite waard om die te doen.
De lange reis er naar toe valt nog wel mee veel slapen in het vliegtuig, tja wat kun je anders dan een filmpje kijken en een beetje spelen met het multimedia scherm.
Echt muziek luisteren wil ook niet zo heel goed met oordopjes tja en we gaan niet ook nog een grote koptelefoon meenemen je neemt al zoveel mee, telefoon accupak tablet? snoeren laders cameraā€™s lenzen plus nog een aantal overbodige kledingstukken misschie. Ik had mijn wandelschoenen meegenomen heb ze niet aangehad en we hebben best veel gelopen. Het was alle dagen goed weer dus sandalen of gewone schoenen aan.

Het was onze eerste groepsreis met allemaal vreemde mensen en hadden geen idee wat we er ons bij moesten voorstellen, ja je gaat met een groep mensen door Japan reizen.
Het voordeel van een groepsreis is dat alles is geregeld vervoer verblijfplaatsen excursies soms een lunch noem maar op.
Op deze reis hadden we twee reisleiders de Nederlandse Marco en de Japanse Makoto M&M zeg maar. šŸ¤”
Zij hadden elkaar ook nog niet eerder ontmoet dan een paar dagen voor onze aankomst om het programma door te nemen en alles op elkaar af te stemmen. Hun samenwerking was misschien Ć©Ć©nmalig en is het goed als je dan kunt samenwerken.
Ook zul je goed in gaten moeten hebben hoe de groep is die je begeleidt.
Door de weersomstandigheden konden een paar dingen niet doorgaan zoals gepland even overleg en er werd netjes een alternatief gezocht.
De 17 dagen dat wij er waren was eigenlijk te kort er valt zoveel te zien in Japan ook buiten de drukke toeristische attractieā€™s.
Gewoon eens en eettentje binnenlopen in een straatje soms verrassend voor jou en de eigenaar of als je vrije tijd hebt andere dingen opzoeken. Als we thuis en de koffers hebben uitgepakt dan maken we stukjes nog verder af met meer links en fotoā€™s ertussen.
Van de fotoā€™s maken we aparte albums die we op www.foto4jou.nl plaatsen.

Toch nog even een kleine aanvulling, rustig naar huis kunnen rijden geen werk verkeer en een enkele vrachtwagen. Nog snel voor sluitingstijd 15 min een paar boodschapjes gedaan.
Koffers leeg gerammeld en een beetje alle rotzooi folders en bonnetjes ect gesorteerd. Al de eerste kopieĆ«n gemaakt van de geheugenkaartjes en de telefoon en … het zijn er weer te veel.
Begin langzaam te merken dat het al laat is naar Japanse tijd. Nog even volhouden en een Hertog Jan leeg slobberen en dan maar rustig het bed opzoeken.
De komende dagen nog werk genoeg en uitrusten van de vakantie.

Voor nu leu aju

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *